Puterea exemplului

       Dragi adolescenți, vreți să vedeți care este diferența dintre indiferență și a lua atitudine? Ei bine, în acest clip veți vedea cât se poate de clar ce înseamnă cel mai mic ajutor și cel mai mic bine făcut. Puțin cu puțin se face mult. Puțin astăzi, puțin mâine și o întreagă lume se schimbă în bine. Astfel lumea devine mai frumoasă și mai deschisă spre a oferi o mână de ajutor.

       Acest om, din puținul lui, a hrănit un câine, a ajutat o bătrână, a ajutat un copil și a făcut o plantă să înverzească. Și prin puterea exemplului a insuflat și altora dorința de a ajuta. El a pus lucrurile în mișcare prin puținul pe care l-a oferit. Ce a primit în schimb? Emoție. Căci nu trăim pentru nimic altceva decât pentru iubire. Nici banii și nici mâncarea nu ne fac fericiți, ci emoția, iubirea… sentimentul acela magnific pe care orice om îl are atunci când face un bine, dezinteresat.  

       Vă las să urmăriți acest clip și vă rog să reflectați puțin asupra lui… mi s-a părut prea frumos ca să nu îl public și pe blog. Chiar dacă mulți îl vor considera neadevărat, tot merită și tot are la bază un mesaj puternic: IUBEȘTE-ȚI APROAPELE ȘI AJUTĂ-L!

Acest articol a fost publicat în Citate pentru tineri și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Puterea exemplului

  1. Rebeca zice:

    Doamne, cât de emoţionant!
    Pentru câteva secunde am plâns…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s