Primăvara…

           De câteva zile este atât de frumos afară… încât parcă simt că mi s-a înmuiat inima de atâta plăcere. După o perioadă lung și plină de ploi, frig și vânt puternic, în sfârșit soarele s-a îndurat de noi și a îndrăznit să răsară pe cer în toată splendoarea lui. Deja ne apropiem de jumătatea lui martie, deja era timpul să își facă simțită prezența, nu? Oricum ar fi mă simt bine și mă bucur nespus. Mie soarele îmi face mult bine. Mă umple de energie și de veselie. Parcă mă trezesc dimineața cu mult mai mult drag, „nu mai trag la pat”, nu mai mi-e somn tot timpul. Ci am chef să merg, să ies, să mă las mângâiată de adierea vântului călduț, de soarele blând și de oamenii zâmbitori de pe stradă, care îi văd că renunță, încet, încet, la hainele multe și groase. De fapt și eu am început să las din ele, am trecut la geci de piele, la bluze mai subțiri, mă simt mai ușoară, mai în viață.

          Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat de vânt. Nu-mi place! Ba chiar îl urăsc. Este infernal din toate punctele de vedere. În primul rând pentru că este capabil să mă zboare, dacă este prea puternic, dar ne și umple de praf, ne strică coafurile și ne înjunghie cu răcoarea lui până-n măduva oaselor. Nu știu cum vă simțiți voi dar mie îmi este bine. De-acum putem ieși în parc, putem face mult mai multe activități în aer liber. Cred că iarna asta lungă ne-a obosit pe toți, ne-a făcut să uităm de mișcare și de traiul sănătos. Așa că până vin căldurile cele mari, n-ar strica să profităm cât mai mult de vremea frumoasă și să facem mișcare, multă mișcare. De ce? Pentru că mișcarea face bine trupului, minții, dar și sufletului. După o plimbare liniștită, în tăcere sau din contră, în compania multor persoane vesele, cu toții simțim că ne-am încărcat bateriile. Ne simțim odihniți, optimiști, veseli și plini de viață.

        Primăvara este anotimpul meu preferat, momentul în care renasc din propria cenușă ca pasărea Phoenix. Primăvara este anotimpul speranțelor, un anotimp perfect pentru noile începuturi, un anotimp perfect să ne scuturăm de praf și să o luăm de la capăt, oricât ar fi de greu. Primăvara este momentul perfect să ne ștergem lacrimile și să începem să zâmbim și să ne prețuim. Primăvara este cel mai frumos dar de la Dumnezeu!

Acest articol a fost publicat în Ganduri și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Primăvara…

  1. alexasport zice:

    Da ! Intr-adevar cred ca primavara isi va intra serios in atributiuni!
    Sa ai o primavara frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s