Prieteni sau amici?

       „Omul nu are prieteni, succesul său are!”

        Cum vi se pare acest citat? Credeți că reflectă adevărul?

         Eu cred că da. Nu spun că nu mai există și prietenii sincere, care nu sunt bazate pe succes sau avuții. Însă câți prieteni adevărați avem, care nu țin cont de nimic? Cred că foarte puțini. Cei din copilărie sunt de obicei și cei mai sinceri. Cei veniți pe parcurs s-au apropiat din diverse motive. Poate că sunteți frumoși, poate că sunteți populari, poate că sunteți foarte deștepți, poate că aveți bani mai mulți, poate că aveți mașini frumoase și gadget-uri scumpe, poate că sunteți olimpici, poate că sunteți de succes, poate că sunteți celebrii. Ei bine, toate aceste lucruri îi atrag pe oameni. Dacă nu ați fi avut nimic din toate aceste atuuri, credeți că ați mai fi avut atât de mulți prieteni? Uneori o inimă caldă și o personalitate plăcută nu sunt de ajuns. Ca să ai prieteni trebuie să ai acel ceva. Un talent excepțional, o aptitudine, atuuri fizice, atuuri financiare, altfel nu se apropie nimeni.

         Câți prieteni credeți că are un cerșător? Un nimeni, așa cum de multe ori i-am numit… un om fără nume și fără identitate… vă spun eu, probabil că niciunul. Sigur numai Dumnezeu îi ocrotește, în rest nimeni. Prietenii adevărați sunt extrem de puțini. Nu sunt prieteni cei cu care te distrezi, râzi și împarți numai lucrurile frumoase. Ci aceia care îți sunt alături și la bine și la greu, exact ca într-o căsnicie, sau și mai bine, ca într-o frăție. Restul, cei care fug sau vor să profite de pe urma necazului și a vulnerabilității voastre, aceia nu sunt prieteni. Sunt doar niște oameni interesați de propria viață, care vor să răzbească în ciuda oricărei greșeli făcute. Dar știți, singurătatea îi va atinge și pe ei.

        Și să revenim la ideea principală. Sunteți de acord că prietenii pe care îi aveți se datorează calităților cu care ați fost înzestrați? Dacă v-ați dezbrăca de lucrurile materiale, de popularitate, talente și felul grijuliu de a vă comporta și ați fi voi, fără să țineți cont de nimeni și nimic, oare ar mai fi cineva lângă voi în afară de propria voastră familie? Probabil că da, vreo 2-3 prieteni, în rest nimeni. Pe aceia trebuie să îi prețuiți.

        Ați văzut și voi, persoanele publice au sute de mii de fani și susținători. Dar dacă nu ar mai fi fost celebri, oare ar mai fi dat cineva doi lei pe ei? Dacă nu ar mai fi avut voce, talent actoricesc, frumusețe fizică, oare i-ar mai fi iubit atâția oameni? Cred că nu…

        Așadar, deschideți mai bine ochii. Cine vă este prieten și de ce?! Pentru voi sau pentru succesul vostru? Pentru voi sau pentru ceea ce dețineți? Pentru voi sau pentru popularitatea voastră? Ca să nu aveți de suferit, încercați să separați prietenii de amici, să impuneți o anumită limită și să nu vă puneți viețile și încrederea în mâinile acesto amici, care până mâine se pot evapora.

       Va pup!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Prieteni sau amici?

  1. cerul_meu_senin zice:

    Sunt de acord. Imi place mult cum scrii. Dumnezeu sa-ti inmulteasca talantii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s