Proces intentat de o adolescenta

Astăzi am văzut o altă știre care m-a șocat. O adolescentă din America și-a dat părinții în judecată pentru că o puneau să-și facă curățenie în cameră, să-și facă temele și alte câteva mici trebușoare, pe care trebuie să le facă orice adolescent pentru a-și merita banii de buzunar. Ea a cerut judecații ca părinții ei să-i dea o alocație săptămânală de 700 de dolari pentru a putea să se întrețină singură. Bineînțeles că judecătorul i-a respins cererea și a dat sentința în favoarea părinților. Dacă ar fi favorizat-o pe ea, atunci toți copii de 12 ani și-ar putea da părinții în judecată pentru că nu le cumpără smartphone-uri, așa a mărturisit judecătorul.

Practic fata vroia bani și în același timp să facă ce o taie capul, fără a da nicio explicație părinților. I-am văzut și părinții, plângeau bieții oameni. Iar ea, adolescenta, avea o expresie ca de tiran. Niciun mușchi nu i se mișca pe față, nicio remușcare, nicio părere de rău. Ori fata are o problemă psihică și nu-i capabilă să iubească și să simtă rușinea, ori este de o răutate cruntă. În mod clar le-a pricinuit părinților ei o supărare extrem de mare, v-am spus plângeau, însă ea a mers până la capăt. Probabil că nu se aștepta ca judecătorul să dea verdictul în favoarea părinților, probabil credea cu toată tăria că are dreptate. Oricum ar fi, sunt sigură că apele nu se vor liniști cu acest proces. Fata va continua să nu se înțeleagă cu părinții, probabil că își va dori să devină o pacoste pentru ei, doar pentru a-i scoate din sărite. Exact ca un copil care bate din picior dacă nu-i dai jucăria dorită. Probabil că după ce va împlini 16 ani, va pleca de acasă și nu cred că se va alege mare lucru de ea.

Dar mă întreb, ce suflet o avea adolescenta aceea de și-a făcut părinții să sufere în asemenea hal, de i-a făcut de rușine în fața întregii lumi cu acest proces?! S-a întors lumea cu susul în jos. De-acum copiii vor să-și conducă părinții și nu invers. Nu mi se pare normal. Are și independența vârsta ei. Are și libertatea momentul ei. Probabil că dacă eu aș fi fost mama ei, aș fi bătut-o crunt, să-i scot fumurile din cap. Dar o singură palmă ar fi de ajuns pentru o nouă reclamație. Și uite așa bieții părinți pot ajunge la închisoare din cauza unui copil fără conștiință.

         Morala acestei întâmplări: Gândiți-vă bine înainte să faceți o reclamație la adresa părinților voștri. Știu că nu suntem în America, dar am văzut din ce în ce mai mulți adolescenți revoltați care fug de acasă. În nicio familie nu curge numai lapte și miere, cu toții avem probleme. Iar viața nu presupune numai să faci ce îți place ție și să obții numai ce îți dorești. Ca să ai, trebuie să muncești; ca să poți face ceva, trebuie să meriți; ca să ai mai multă libertate, trebuie să fii de încredere; ca să ai o relație bună cu părinții, trebuie să înveți să comunici cu ei. Mi se pare revoltător să-ți grăbești viața, să-ți dorești maturitatea și să-ți îndepărtezi părinții. Până la urmă, maturitatea nu este așa dulce așa cum credeți. Va veni vremea când vă veți sătura de maturitate și toate responsabilitățile care vin o dată cu ea. 

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Proces intentat de o adolescenta

  1. Pishky zice:

    articolul ăsta trebuie să-l citească mama :)) e genial :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s