Despre e-lichid

În vreme ce adulții se străduiesc din toate puterile să se lase de fumat, voi adolescenții continuați să o faceți într-un stil barbar, ca să îi spun așa. Știu că ați auzit de 1000 de ori, fumatul ucide, țigările ucid, și deja nu mai credeți în aceste lozinci. Dar dacă ați fi fost în preajma unui bolnav de cancer de plămâni, măcar pentru un minut, ați înțelege că fumatul și țigările chiar ucid. Cu toate acestea sunteți teribiliști, nu credeți, vă credeți invincibili, iar replica „nu mi se poate întâmpla mie” nu vă este deloc străină, nu-i așa?! Ei bine, voi vă puteți salva, puteți renunța la țigări foarte ușor, mai ales dacă nu v-ați apucat de mult timp și dacă încă nu s-a instalat acea dependență nebună. La adulți este mai greu. Sunt oameni care au fumat 20-30 de ani, care ar vrea să se lase, dar nu pot sau nu știu cum. Cred că cea mai bună soluție sunt țigările electronice. În primul rând ajută fumătorul să se lase definitiv de țigări. Bineînțeles că necesită multă voință și aici, dar cu o țigară electronică este mult mai ușor. În primul rând fumătorul nu trece prin sevraj. Vapează țigara electronică o perioadă, scade tăria e-lichidului și în timp se va lăsa de tot. Cunosc oameni care s-au lăsat definitiv de fumat cu ajutorul țigărilor electronice. Au „fumat” câteva luni țigara electronică și în final au renunțat și la ea. De putut se poate, trebuie numai să vrei.

Tigara Electronica

Știu că îmi veți spune că și țigările electronice sunt nocive, că e-lichidul îmbolnăvește și el. Nu cred că există studii pe termen foarte lung legat de toxicitatea e-lichidelor, dar mă gândesc că dacă nu faci din țigara electronică un alt viciu puternic și te lași și de ea după un an să spunem, mă gândesc că într-un an nu moare nimeni. Și chiar nu am văzut să facă nimeni cancer sau boli de plămâni după un an de fumat țigara electronică.

Haideți să vorbim acum despre mult controversatele e-lichide. Ce conține un lichid tigara electronica?! Lichidul conține, apă, propylen glycol și/sau glicerină vegetală, nicotină pură vegetală și arome, de fructe sau alte arome.

–          Glicerina vegetală este folosită și în produse pentru consum uman: siropuri, produse alimentare, cosmetice, produse farmaceutice și altele. Este un aditiv alimentar.

–          Propylen Glycol-ul este și el un aditiv alimentar și la fel este folosit în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică. Propylen Glycol-ul se poate obține în două moduri, din plante și este folosit în industriile de mai sus; și prin sinteză din petrol și se folosește la obținerea antigelului pentru autoturisme. Deci Propylen Glycol-ul din e-lichid, nu este același cu cel din antigelul pentru mașini!!!

–          Nicotina Pură era extrasă din tutun, insă producătorii au descoperit cum pot extrage nicotina din alte plante și spun ei că este mai sănătoasă decât cea extrasă din tutun.

–          Aromele sunt cele folosite și-n industria alimentară și încearcă să copieze pe cât posibil gusturile diferite de tutun. Există e-lichide cu gust de țigări, Kent, Malboro, tutun chinezesc și multe altele. Dar și e-lichide cu gust de Red Bull, cafea, ciocolată, cireșe, măr, cappuccino, pepene galben, zmeură și multe, multe altele. Ideea este s-o găsești pe cea care îți place mai mult. Dar în general fumătorii înrăiți se orientează numai spre gusturile autentice de țigări.

Și acum întrebarea care ne frământă pe toți, E-lichidul afecteză sănătatea?!

Ca orice substanță introdusă în corp, probabil că are și efecte secundare, dar care încă nu se cunosc. Ca să știm acest lucru cu exactitate ar trebui ca un om să vapeze țigara electronică 10-15 ani și să i se facă examene medicale lunare sau periodice. Dar sunt sigură că nimeni n-ar fuma atât de mult o țigară electronică, mulți vor să se lase de fumat, nu să scape de un viciu și să dea peste altul. Așa că dacă nu îl ingerați, nu cred că există niciun pericol pentru câteva luni de fumat. Oricum, de putut se poate să vă lăsați, trebuie doar să vreți. Lichidele sunt pe tării, pe care le puteți micșora din ce în ce, până ce corpul și creierul nu vor mai cere nicotină deloc. Cam acesta este principiul e-lichidelor. Te lași, scăzând tăria. Și în plus, țigara electronică, rezistențele și e-lichidele sunt mult mai ieftine decât țigările obișnuite. Deci economie și sănătate.

Începeți cu țigările electronice și sfârșiți prin a nu mai fuma deloc! Acesta este principiul de bază al țigărilor electronice!

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Despre e-lichid

  1. zmolem zice:

    Pentru a renunta la tigari trebuie vointa. Multa vointa.

  2. Violet G zice:

    Un articol interesant. Ai dreptate, economia care se face in cazul tigarilor electronice e foarte mare, cred ca sunt costuri cam de zece ori mai mici. Numai ca sa te lasi de fumat nu e usor deloc. Eu am incercat de multe ori, dar fara nici un rezultat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s