M-aș muta într-o casă din lemn în inima naturii

Poți să mă lași oricând în inima naturii, mă poți abandona acolo, mă voi lăsa abandonată de plăcere. Dar fă-o într-un loc unde există case ecologice, căsuțe din lemn, căsuțe rustice care să miroasă a lemn, pline de viață. Mă văd trăind în mijlocul naturii, undeva în pădure sau la munte, pentru totdeauna. Ce ar putea fi mai frumos decât să trăiesc o veșnicie, în singurătate, doar eu și natura, doar eu și aerul curat, doar eu și scrisul. Pentru că aș vrea să trăiesc în liniște, acolo unde inspirația ar fi nelimitată, acolo unde creativitatea nu cunoaște îngrădirea. Și chiar dacă cineva nu m-ar exila într-un astfel de loc feeric, m-aș muta eu, singură și de bună voie. Mi-aș face o casă din lemn și aș trăi acolo în pace.

De ce neapărat într-o casă de lemn?! În primul rând pentru că aceste căsuțe din lemn sunt mult mai ieftine decât cele din BCA, cărămidă sau beton; dar și pentru că sunt ecologice. Nu fac rău nici omului, dar nici naturii. O căsuță din lemn este în primul rând un cămin, căsuța din lemn este mult mai primitoare și mai caldă. O astfel de casă te îndeamnă la iubire și îți oferă acel confort psihic și spiritual. Căsuțele din lemn parcă sunt însuflețite, sunetul lemnului este ca o șoaptă dulce pentru suflet. Casele din lemn sunt și cele mai sănătoase, din 15 case nominalizate de Planet Green’s în emisiunea World’s Greenest Homes, drept cele mai ecologice clădiri din lume, 12 sunt construite din lemn. Așadar, minunat, nu-i așa?!

În ultimul timp s-au declanșat o sumedenie de cutremure la noi în țară, cu sutele. De magnitudine mică, dar suficient de alarmante. Însă într-o casă din lemn, nici de cutremur nu trebuie să ne temem. Casele din lemn sunt ușoare și flexibile, astfel încât în caz de cutremur, casa din lemn rămâne categoric în picioare. La cât îmi este mie de frică de cutremure, m-aș muta și mâine în pustietate, într-o casă din lemn.

Nu putem contesta în niciun fel calitatea desăvârșită a caselor din lemn, deoarece casele românești tradiționale, acelea vechi de când lumea și pământul, au fost construite din bârne și au rezistat sute de ani. Aș avea curajul și înțelepciunea necesară de a munci toți anii tinereții mele, pentru a strange bani, ca la a doua tinerețe să-mi pot face o casă din lemn, la munte, unde să mă retrag pentru tot restul vieții mele. Tare mult mi-ar plăcea…

logo-assioma

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s