Ce să fac în viitor?!

Tot Rebeca, cititoarea mea scumpă, mi-a propus și acest subiect: „Ce să fac în viitor?”. În primul rând ca adolescent trebuie să înveți. Ai carte, ai parte, veridic și real proverb. Dacă înveți, îți vei descoperi scopul în viață. Viitorul tău este sigur, dacă tu tratezi viața cu seriozitate. Ca orice om, la un moment dat îți vei descoperi vocația. Cum îți descoperi vocația? Afli ceea ce îți place cel mai mult în viață, lupți pentru acel lucru, dai totul și îți exerciți lucrul cu pasiune.

Ai chemare spre un anumit domeniu?! Atunci cel mai bine ar fi să încerci să aprofundezi și să te autodepășești la infinit. Cu cât faci acea activitate cu mai multă seriozitate și mai multă plăcere, cu atât vei obține un rezultat mai bun. Rezultat care are menirea de a te plasa în vârful domeniului respectiv.

Îți place să scrii și să citești, îndreaptă-te spre o carieră literară. Îți plac calculele, îndreaptă-te spre o carieră de economist. Îți plac gadget-urile și informatica, îndreaptă-te spre o carieră de IT-ist. Îți plac oamenii, socializarea, îndreaptă-te spre științele socio-umane… vei putea fi psihiatru, psiholog, consilier și câte și mai câte. Îți plac limbile străine, învață și mai multe limbi. Și tot așa, cel mai neînsemnat detaliu, oricât ar fi el de minor, te poate duce spre vocația pentru care ai fost născut.

Viitorul este întotdeauna incert, dar cu cât îți tratezi viața cu mai multă seriozitate, cu atât vei reuși și vei răzbi. Cariera nu este totul, adevărat, dar o carieră frumoasă, pe care tu poate o visezi încă din copilărie, îți poate oferi confortul necesar și o viață demnă. Așa cum poate nu au mulți. Știu că voi adolescenții sunteți dezorientați, dar ar fi bine să aprofundați exact acele materii care vă plac cel mai mult. Foarte rar vă veți descoperi vocația în domenii care nu vă plac. Cu cât o să vă placă mai mult ceea ce faceți, cu atât veți avea mai multe șanse de reușită.

Viitorul ți-l clădești singur, nu poate învăța nimeni pentru tine, nu poate lucra altcineva pentru tine, nu poate iubi nimeni în locul tău și nu poate lupta nimeni în locul tău. Tu ești propriul tău cârmuitor. Tu ții frâiele, tu trebuie să iei deciziile. Nu trebuie să te temi de eșec sau de piedici, nimic nu este ușor în viață și nici nu vei primi totul de-a gata. Fiecare eșec trebuie să te facă mai puternic, mai ambițios și mai determinat. Cu cât vei fi mai stabil psihic și mai sigur pe tine, cu atât ai mai multe șanse de a reuși.

Fii fără grijă, ce-i al tău e pus deoparte, dar trebuie să lupți. Și dacă nu reușești din prima, mai ai o mie de alte posibilități.

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ce să fac în viitor?!

  1. rebecareb zice:

    Ce frumos!♥
    Mi-ai bucurat ziua de astăzi.
    Mi-a fost de un real şi mare ajutor!
    Îţi mulţumesc mult! :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s