O seară feerică cu zăpadă…

    1044109_734973893194358_215957359_n
         Săptămâna trecută îmi mirosea a aprilie, eram toată numai vis și cântare. Mă gândeam numai la cai verzi pe pereți, poezii, iubiri apuse și iubiri viitoare. Mă gândeam la viață, la cât este de frumoasă, mă gândeam la toate lucrurile pentru care sunt recunoscătoare lui Dumnezeu. Aveam o stare zen, calmă, liniștită, mulțumită, deși peste măsură de obosită.
         Dar de aseară în sfârșit s-a instalat iarna, nu mai pare a fi o toamnă-primăvară, a nins. Doamne-Doamne i-a trimis mamei zăpadă de ziua ei de naștere. Astăzi este ziua ei, face câțiva ani, nu o să-i spun, vârsta doamnelor nu se spune niciodată. La mulți ani, maică dragă!
        Aseară a fost magic, frumos, am privit pe geam fulgi de nea cernuți din cer cu miile și sufletul meu s-a umplut de fericire. Totul era alb, frumos și liniștit. Un aer de pace învăluia întreaga natură. Am adormit privind fulgii de nea, din pat văd perfect stâlpul care luminează strada, și-n lumina lui, ninsoarea pare feerică. Păcat că zăpada nu are voce, așa cum are ploaia. Este adevărat, este frumoasă și parcă de poveste, dar este prea tăcută pentru gustul meu. Mi-ar plăcea să o și aud, nu doar să o văd. Să o ascult, să-i ascult șoaptele dulci, să văd ce vrea să-mi grăiască. Cu ploaia mereu comunic, ea îmi dezvăluie secretele lumii, îmi spune tot ce-a atins, pe unde a fost, ce inimi a mai răcorit, pe cine a necăjit.
       Dar ninsoarea, cu liniștea ei înmormântală… parcă mă sperie. Ochiul se bucură, sufletul la fel, însă urechile îmi sunt speriate, se întreabă dacă nu cumva, după atâta frumusețe, va urma o tragedie. Așa sunt eu, în loc să mă bucur, am senzația că după bucurie vine tristețea. Și uite așa îmi chem nefericirea în viața mea. Nu-i bine, nu-i bine deloc. Mă gândesc la viitor, când de fapt ar trebui să mă bucur de prezent.
       Și pe cât de frumos a fost aseară, pe-atât de urât este astăzi. Zăpada imaculată s-a transformat în mocirleală. Dacă cumva va da natura un îngheț, alunecușul îi va doborâ pe mulți. Și iarăși vom avea parte de accidente, fracturi și spitale. Dar asta este iarna, își cere tributul pentru toată frumusețea ei. Să fim atenți zic. Și să ne bucurăm de zăpadă cu suflete de copii. Mi-ar fi plăcut să fi revenit și Crăciunul o dată cu zăpada… dar de, timpul nu se întoarce… ce păcat.
Acest articol a fost publicat în Ganduri și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la O seară feerică cu zăpadă…

  1. rebecareb zice:

    La mulţi ani!
    Multă sănătate şi fericire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s