Despre suflet și trup…

Victor Hugo spunea: „Sufletul ajută trupul și uneori chiar îl ridică de la pământ. E singura pasăre care-și poartă colivia.”

      De mult nu mi-a mai fost dat să citesc un citat mai frumos de atât, căci mult adevăr grăiește. Ce este trupul fără suflet?! Nimic, este mort! Și ce este sufletul fără trup?! Este nemuritor. Sufletul este cel care ne dă viață, el ne face oameni, el ne insuflă sentimentele și percepțiile, tot el ne ține în viață. Se spune că cu cât este sufletul mai sănătos și mai fericit, cu atât și trupul va fi mai în echilibru. Pentru că durerile sufletești, neliniștile și supărările se resfrâng întotdeauna asupra trupului nostru. Dacă trăim mulți ani în frică, în supărare și în griji, mai devreme sau mai târziu și trupul se va îmbolnăvi. De ce? Pentru că trupul și sufletul sunt un tot, nu pot funcționa independent unul fără celălalt. O dată despărțite, înseamnă moartea omului, dar deși sufletul continuă să fie nemuritor, existența pe pământ se încheie.

„Sufletul ajută trupul și uneori chiar îl ridică de la pământ…” așa este, există atâtea cazuri de oameni extrem de bolnavi, dar foarte optimiști și încrezători în propriile forțe, cu sufletul perfect sănătos. Acel suflet sănătos, prin puterea voinței lui, va reuși la un momend dat să readune trupul stricat, bucățică cu bucățică, până ce îl va ridica din pat și-l va însănătoși. Acei oameni au înțeles că puterea sufletului, a credinței în Dumnezeu, determinarea și lupta, îi va ajuta să se ridice de la pământ. Pentru că nimic nu este imposibil atunci când crezi cu toată ființa că te vei vindeca. Nu degeaba se spune: „Dacă vrei poți”. Dacă vrei, chiar poți. Sufletul te va ajuta și tot universul va lucra în favoarea ta. Pentru că atragi exact lucrurile pe care ți le dorești.

„Sufletul este singura pasăre care-și poartă colivia.” Niciodată nu m-am gândit la sufletul meu ca la o pasăre care-și poartă colivia. Dar foarte frumoasă și intensă este analogia. Chiar așa este, este o pasăre extrem de valoroasă, care duce cu mândrie și iubire, greutatea trupului. Un trup care se îmbolnăvește ușor, care se rănește ușor, dar care îl poate vindeca la fel de ușor. De aceea spun că nu este bine să trăim în tristețe și supărări, în frică și în griji. Nu poți trăi cu drobul de sare deasupra capului. Dacă totuși o facem, vom resimți efectele devastatoare răsfrânte asupra trupului.

Mai bine căutăm tot timpul echilibrul între trup, suflet și minte…

Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s