Despre descoperirea de sine…

        La un moment dat omul va fi nevoit să se descopere pe sine. Să se descopere și să se autoîmbunătățească. Dar metodele nu vor fi întotdeauna dulci sau calde. Pentru că nimic nu te șlefuiește mai bine decât durerea. Nici chiar ea, fericirea, nu are putere deplină asupra omului. Îi dă aripi, dar uneori îl face să uite de virtuțile sale, îi înăbușă conștiința și va crede că nimic și nimeni nu-l poate atinge. Fericirea te cam face să uiți de omenie, de dreptate, pentru că însăși fericirea este ca un drog care îți acoperă acele simțăminte care te fac să-ți aduci aminte și de aproapele tău, de ce e bine și de ce e rău. Durerea însă, te scoate din tine, te duce undeva sus, sau mai de grabă te aruncă într-un hău tenebros, și te obligă să te analizezi.
        Ce vei descoperi nu îți va plăcea, de aceea vei fi nevoit să te schimbi. Pentru că în atâta durere nu poți altceva decât să vezi durerea și faptele care te-au dus în ea. La început îi vei învinovăți pe alții, vei spune că din cauza lor, dar cu timpul, analizând mai bine datele problemei, vei vedea că nici tu nu ești fără cusur. Îți vei conștientiza, mai devreme sau mai târziu, greșelile și defectele. Și-atunci, vrând-nevreând, te vei simți obligat să te schimbi. Instinctul de autoconservare și foamea de fericirea și de iubire, îți vor da soluții mai juste pentru a-ți schimba soarta în bine, evident. Pentru că toți vrem să trăim frumos, bine și-n iubire. Dar nu tuturor ne iese de la prima încercare. Uneori trec ani buni până descoperi calea cea dreaptă, dar nu înainte de a te șlefui pe tine însuți. Când o vei face, și procesul se va încheia, negreșit și liniștea și dragostea te va îmbrățișa. Până atunci, ești supus greșelilor și durerilor.
          Unii dintre noi nu vor găsi nimic în ei, atunci când soarta și suferința îi va încerca cu ferocitate. Și uneori nici nu vor putea să vadă mai departe de propriul chin, aceia sunt pierduți, și viața nu-i va cruța de și mai multă durere. Pentru că atâta timp cât nu-ți vei învăța lecția de iubire, iertare, bunătate și dreptate, soarta nu te va răsplăti cu ceva bun. Aceia sunt pierduți pe vecie și vor lăsa viața să treacă pe lângă ei, fără să lase în urma lor nici măcar o mică dâră care să le ateste existența și valoarea… 
Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s