Fără pietre…

      S-arunce prima piatră… cine n-a greșit vreodată… prin gând, vorbă sau faptă… ne-abatem de la calea cea dreaptă… Cam așa începe melodia. Vă place?! Mie da, nespus de mult, iar replica se potrivește în toate. Are la bază un mesaj simplu: „Nu jigni, nu judeca, nu stigmatiza”. De ce?! Pentru că nimeni nu are acest drept, oricât ai fi de fără pată, nimeni și nimic nu îți dă dreptul să judeci pe alții, oricât ar fi el de păcătos. Este foarte ușor să emiți judecăți. Ai încercat totuși vreodată să te pui în pielea celuilalt?! Viața este prea scurtă și prea frumoasă ca să te lași înveninat de bârfe și de prejudecăți. Fiecare își trăiește viața așa cum crede de cuviință. Ce rost are să arați cu degetul, când și tu poate ai propriile metehne, defecte și greșeli. Știți proverbul românesc: „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, luați-l în seamă, este bine să țineți cont de el înainte de a arunca „prima piatră”.
         Adolescența este o vârstă foarte dificilă, știți și voi, știu și eu. Este vârsta la care batjocura este la ea acasă, arătatul cu degetul este la ordinea zilei, jignirile la fel. Dacă fiecare dintre voi s-ar pondera și s-ar abține de la aceste răutăți, perioada de adolescență ar fi mai blândă. Pentru că de multe ori, voi între voi vă faceți viața amară, nu neapărat adulții, cei pe care îi considerați inamicii numărul 1.
        Aveți obiceiul de a vă lega de orice detaliu, oricât ar fi el de neînsemnat, pentru ca mai apoi să-l transformați într-un mare defect și-un punct slab pentru celălalt. Dar nu e ok, cu toții avem defecte și nu-i deloc plăcut când cineva le scoate în evidență. Așa că până una alta, lăsați pietrele și fiți mai buni. 🙂 
Acest articol a fost publicat în Muzica și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s