Viața lui Mihai Eminescu

         Mâine îi sărbătorim ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, născut pe 15 ianuarie 1850. Tocmai pentru că doresc să îi aduc un omagiu, o să vă las un articol care vorbește foarte „sugestiv” despre viața marelui poet. Sunt sigură că o să vă placă, dragi adolescenți senzaționali.  🙂

Eminescu

„Născut la Humuleşti în 1877, Mihai (sau Nică, aşa cum îl alinta mătuşa sa Polly) era un năzdrăvan fără pereche. Plecat în lume alături de câinele său Tambour, a fost una dintre figurile marcante ale Revoluţiei Franceze, literaţii vremii poreclindu-l Gavroche, datorită faptelor sale de vitejie, alături de ceilalţi doi muşchetari.

Întors în ţară, s-a apucat de scris, devenind cunoscut şi apreciat după ce, în operele sale, a caricaturizat societatea bucureşteană de la începutul secolului 20, în piese precum „O noapte furtunoasă” sau „Dincolo de noapte e zi, soarele va răsări, pentru noi doi”.

Mihai nu a zăbovit prea mult acasă, oferindu-se voluntar în Primul Război Mondial (1914-dată necunoscută), unde a luptat alături de alţi mari patrioţi, dintre care îi amintim pe fraţii Roata: Moş Ion şi Morii Se-nvîrteşte Ţac , Ţac, Ţac.

Fapt cunoscut de toată lumea, războiul s-a terminat în urma unui campionat de fotbal, cînd Eminescu, supranumit „Regele Hagi”, a dus ţara pînă în semifinale, unde a fost eliminată de Suedia, la penaltiuri. Turneul a fost cîştigat de Brazilia, însă, la decernarea trofeului, căpitanul american Escobar Kennedy a fost împuşcat în cap, ceea ce a dus, bineînţeles, la Al Doilea Război Mondial, rămas în istorie sub numele de Super Bowl. [..]”

Restul articolului îl găsiți aici! Chiar merită!!!

Acest articol a fost publicat în Carti / Recenzii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s