„Caută-ți fericirea”

Un nou citat inteligent zguduie lumea pe Facebook: „N-ai somn noaptea, du-te și caută-ți fericirea.”

L-am zărit pe orizontul virtual în urmă cu câteva nopți și sincer, m-a făcut să râd. Deja îmi imaginam un bezmetic sculându-se din pat în toiul nopții, mort de somn, teleghiat ca un robot, cu mâinile întinse ca un zombie, care pleacă pe străzi, de nebun, în căutarea fericirii. În miezul lui ianuarie, îmbrăcat doar în pijamale, cu tălpile goale, colindând străzile și trotoarele în căutarea jumătății perfecte. Dar știți cum mi-l imaginez îmbrăcat?! Nu cu orice tip de pijamale, ci cu o pereche de pijamale cu ursuleți maro și inimioare roșii. Ce fain ar fi să vezi un astfel de om intrând, îmbrăcat așa, într-un club sau într-un bar și să-l auzi întrebând: „heeei, îmi caut fericirea, care este jumătatea mea?!” Că de, la acea oră doar n-o fi deschis vreun local pentru oameni decenți sau femei cuminți, sunt deschise numai spațiile pentru dezmăț și distracție. Și credeți-mă, n-o să vă găsiți vreodată jumătatea într-un club sau într-un bar dezmățat. O aventură, o pasiunea, da, dar o iubire pentru toată viața mai rar.

brenmag.ro

Dragii mei, fericirea nu vine când vreți voi, fericirea vine când vrea ea, dar mai ales când meritați să vină și mai rar în miezul nopții. Mă întreb, de ce n-a adaptat citatul astfel: „N-ai somn noaptea, de ce nu citești o carte?!” sau „N-ai somn noaptea, mergi la bibliotecă sau mergi la doctor, ești depresiv”, dar nu… îndemnul este de „a-ți căuta fericirea”, că de, fericirea ține o veșnicie. Ba deloc, fericirea nu ține deloc o veșnicie, ea se transformă, se modifică în mulțumire, liniște sufletească, stare de bine, satisfacție și câte și mai câte. Fericirea este pentru un moment, atunci, puternică, apoi se calmează, la fel ca o tăietură acută care mai devreme sau mai târziu se vindecă; doar că fericirea are efect invers și benefic.

Morala: Cu cât ești mai disperat și îți dorești cu ardoare să iubești și să fii iubit, cu atât iubirea te va ocoli. Astfel viața se va feri să te binecuvânteze cu o iubire autentică, pentru că disperarea ta denotă că încă nu ești pregătit. Căutând nu vei face altceva decât să faci alegeri greșite, neinspirate, care nu-ți vor aduce decât suferință. Ai răbdare, toate la vremea lor, căci sigur nu ți-a trecut nici ție timpul. Așteaptă cu calm și vei avea parte de tot ceea ce este mai bun de la viață.

Acest articol a fost publicat în Filosofie de duzină și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Caută-ți fericirea”

  1. rebecareb zice:

    Nu ştiaţi că pe facebook păgânii devin „dumnezei” , iar javrele „căţele”.
    Totul pe facebook e permis şi real.
    Pozele şi locaţia reprezintă dovada vie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s