Moarte pentru viață

Life

         În seara aceasta, acum aproximativ o jumătate de oră, am auzit o știre la PRO TV care m-a cutremurat, dar în același timp mi-a trezit și un imens sentiment de admirație. O tânără româncă, însărcinată, a aflat că are cancer la rinichi cu metastaze la ficat. Pentru a-i salva viața, medicii i-au propus să facă o întrerupere de sarcină și să înceapă de grabă tratamentul agresiv care i-ar fi putut salva sau nu viața. Tânăra de numai 24 de ani a luat o decizie absolut admirabilă. A ales să păstreze copilul și să nu ia niciun fel de medicamente. Dumnezeu a ajutat-o și a dus sarcina la termen. A născut o fetiță frumoasă și sănătoasă. A apucat să o țină în brațe numai o clipă și apoi a murit. Tânăra și-a dat viața pentru a naște copilul.
        În momentul de față simt că mi se strânge inima. În vreme ce unele femei avortează, își lasă copii de izbeliște, sau mai rău, îi omoară, această tânără, repet, de 24 de ani, și-a sacrificat propria viață pentru a da naștere altei vieți. A luat o decizie înțeleaptă, nimeni nu ar fi putut să o asigure că se va vindeca. Știm cu toții cât de necruțător este cancerul, mai ales în România. Și eu aș fi făcut la fel. Decât să fi avortat și să fi murit și ea, mai bine că a refuzat tratamentul pentru a putea naște un copilaș sănătos. Așa a reușit să se păstreaze în viață pe ea însăși. O bucățică din ea trăiește prin minunata ei fetiță. Au trecut 40 de zile de când ea s-a stins dând viață fetiței. Mă gândesc că ziua de naștere a fetiței va fi pentru familie și motiv de bucurie, dar și de tristețe. Cu toate acestea, ea va rămâne mereu în inimile celor care au iubit-o. Prin sacrificiul ei a devenit nemuritoare.
       În această seară mă voi ruga pentru ea, deși știu sigur că ea și-a căștigat un loc de cinste în Rai. Dumnezeu să o odihnească, iar pe fetiță să o binecuvânteze cu o viață lungă și fericită. Moartea ei nu a fost în van, a învins boala, a sfidat durerile și a reușit să ducă la bun sfârșit menirea pentru care ea însăși a fost născută. Impresionant și real. Încă mai există oameni adevărați, care au înțeles că viața înseamnă a dărui viață și a iubi.
       Dumnezeu să o odihnească! 
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s