Despre poreclele și jignirile dintre adolescenți

În viață și mai ales în orice relație, fie ea și de prietenie, trebuie să impui respect. De ce?! Este simplu, cu cât arați mai slab în fața „hienelor” cu atât vei fi batjocorit mai mult. Adolescenții obișnuiesc să își pună porecle, se jignesc în glumă sau în serios. O fac pentru că întotdeauna o gașcă are un lider, el dă tonul răutăților, tot el este cel care poate înceta totul, numai dacă îl impresionați. Dacă vreți să impuneți respect, trebuie în primul rând să îi arătați lui că sunteți demni de respect.

Știi ce trebuie să faci când primești o poreclă?! Adopt-o! Arată că nu-ți pasă, că nu te rănesc și nu te doare. Adoptă o atitudine jovială, dacă poți chiar fă haz și arată-le că nu te doare. Chiar dacă te rănesc, nu arăta acest lucru. Fii nepăsător și răspunde-le cu replici de genul: „și ce?!”, „nu mă afectează”, „nu mă doare”, „nu-mi pasă”, amuză-te cot la cot cu ei. Fii dezinvolt. Când vor vedea că nu mai au cu ce să te tachineze, când vor vedea că indiferent de poreclă, tu ești același, demn, plin de viață și vesel, vor înceta să te mai necăjească. Asta nu înseamnă că te desconsideri sau că și tu crezi în ceea ce ei îți spun, ci este o formă de apărare. Cu cât vei arăta mai mult că te doare, cu atât vor insista mai mult cu tachinările. Foarte puțini oameni sunt în stare să nu se lase afectați, de aceea, arătând că nu te doare, le vei închide gura. Nu-i ușor, dar este cea mai sigură cale de a fi acceptat și într-un final respectat.

Este foarte important ca tu să te iubești și să te respecți, dacă tu nu o vei face, nici ei nu te vor iubi și nu te vor respecta. Arătându-le că râzi și te amuzi de poreclele pe care le primești, le vei demonstra că TU știi foarte bine cine ești și cât valorezi. Și nicio poreclă de pe lumea asta nu te va face să te desconsideri. Le poți răspunde cu dezinvoltură: „eu știu cine sunt”, „știu cât valorez” sau poți să îți enumeri avantajele anumitor defecte. Pentru că în orice defect există și un aspect pozitiv. Trebuie doar să descoperi pozitivul din defecte.

Ești prea înalt pentru vârsta ta?! Întotdeauna la maturitate, femeile și bărbații înalți sunt cei mai apreciați, cei mai râvniți, ajung de multe ori un simbol al frumuseții și al perfecțiunii fizice. De vreme ce tu ai crescut mai repede, este lesne de înțeles că trupul tău este mult mai pregătit pentru maturitate, pentru tot ce implică viața de adult. Toți adolescenții își doresc să fie cât mai repede maturi.

Ai prea multe coșuri?! Și ce?! Ele se vor vindeca într-o zi, cu tratamentul adecvat poți grăbi perioada de pubertate și vei scăpa de ele mult mai repede. Coșurile trec, dar prostia și grosolănia nu. În vreme ce pielea ta se va vindeca, ei vor rămâne la fel de înguști la minte. Nu te lăsa afectat, cu toții am trecut prin perioada coșurilor, numai bruneții au o pubertate mai blândă, în rest, cu toții am fost plini de coșuri. Așa că nu te lăsa afectat, trec toate și-ți vei recăpăta frumusețea pielii.

Ești grăsuț?! Nu-i nicio problemă. La un moment dată în adolescență se produce ca o explozie, crești văzând cu ochii și kilogramele vor părea că se topesc. Ei bine nu se topesc, crescând, se redistribuie unde trebuie. N-ar strica să fii mai atent la ce mănânci. Dar nu-i lăsa să te batjocorească, arată-le că ești unic. Într-o lume plină de oameni slabi, tu ești cel diferit, dar unic. Și cu puțină străduință le vei demonstra că poți slăbi. Nu te lăsa afectat. Arată-le că nu te deranjează kilogramele tale pentru că știi că într-o zi vei scăpa de ele.

Ai nasul mare, urechile mari sau o anumită asimetrie a feței sau a trupului?! Și ce dacă! Tocmai aceste mici defecte te fac unic și inconfundabil. Poate un nas mai mare este perceput ca fiind farmecul tău. În mulțime tu te vei distinge, vei fi mereu ținut minte, în schimb ei, parcă ar fi trași la indigo. Acceptă-ți micul defect și transformă-l într-o armă. Acea armă care să-ți confere unicitatea de care ai nevoie.

Concluzie: Să te închizi în tine, să te izolezi, să te îngropi în singurătate NU este o soluție. Tot ceea ce trebuie să faci este să reziști, să lupți, să îți câștigi respectul. Orice poreclă ai primi, indiferent de jigniri, trebuie să demonstrezi că ești deasupra acestor batjocuri; și nimeni și nimic nu te poate face să te desconsideri. Ci din contră, cu fiecare poreclă trebuie să fii și mai mândru de tine, și mai puternic și mai demn.

Nu poreclele te descriu, ci felul în care le faci față.

Succes. 🙂

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre poreclele și jignirile dintre adolescenți

  1. eumiealmeu zice:

    poate ar trebui să scoată la imprimantă aceste idei cei care te citesc.
    un an bun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s