Aveți grijă cât beți de sărbători

KanalD.ro

        Dragi adolescenți senzaționali, vin sărbătorile, cred că le așteptați cu mare nerăbdare. Rost de distracție și cadouri, nu?! Sunt convinsă că da, dar am un sfat pentru voi, ca de la o femeie care le-a văzut pe toate, pentru niște tineri la început de drum ca voi. În teorie sunt sigură că le știți pe toate, dar practica ne omoară pe noi toți la un moment dat. Sigur veți sărbători cel puțin Revelionul cu prietenii, așa că vă dau un sfat: AVEȚI GRIJĂ CÂT ȘI CE BEȚI! Ideal ar fi nici să nu fumați, dar asta este altă discuție pe care o lăsăm pe altă dată. Da, scumpi tineri, aveți grijă cu alcoolul pentru că la băutură se întâmplă cele mai mari idioțenii și necazuri. Până și cel mai anti-alcool tânăr ajunge să guste în noaptea de Revelion și e de ajuns o gură de ceva, că apetitul se deschide, creierul se eliberează de inhibitori, vă simțiți energici, veseli, curajoși puși pe distracții; dar dacă întreceți limita, veți sfârși prin a isca un scandal, sau și mai rău, intrând într-o problemă majoră.
        La băutură până și oamenii mari se pierd cu firea și fac lucruri necugetate, voi care sunteți tineri și sigur nu rezistați prea mult la băutură, mai tare sunteți predispuși la probleme. În primul rând, alcoolul e hoț, te cuprinde pe neașteptate și te lasă fără voință sau rațiune, foarte ușor puteți intra în comă alcoolică. Așa că aveți grijă, dacă totuși v-ați pilit, vă simțiți capul și trupul greu și vă ia somnul, NU ADORMIȚI, puteți intra în comă alcoolică. Mai bine beți o cafea tare cu sare, sau simplă, amară, fără zahăr, decât să vă culcați. Cafeaua vă trezește, dar aveți grijă, dacă v-ați trezit cât de cât din băutură, nu beți din nou alcool, vă veți îmbăta și mai repede.
       Spuneam de lucruri necugetate, la beție nimeni nu gândește, se pot isca bătăi, acte de vandalism, accidente auto nefericite, certuri violente și alte lucruri mai rele, ca violuri sau chiar omoruri. Știu, știu ce îmi veți spune, „nu e cazul meu”, dar nu vă culcați pe o ureche, nu se știe unde vă poate duce ceasul rău. Și nu cred că ați vrea să treceți prin așa ceva. Beția nu alege după inteligență sau după statutul social, până și celui mai deștept om, băutura în exces, îi fură rațiunea. Așa că aveți grijă, beți cu limită. Băutură dă acea doză de curaj, aici este valabil pentru fete, așa că aveți grijă cât beți ca să nu ajungeți în pat cu un tip, pe care poate îl placeți, dar poate nu era momentul să treceți la fapte mari. Băutul în exces duce la lucruri urâte, așa că aveți grijă cât și ce beți ca să nu vă treziți a doua zi în spital sau cu mari mustrări de conștiință. Vă puteți distra și cu mai puțin alcool, sau și mai bine, fără alcool. Fiți responsabili!
        Sărbători fericite!
Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s