Dinți de cupă pentru excavatoare fioroase

Când am auzit pentru prima dată termenul „dinți de cupă” habar n-aveam ce înseamnă, sincer, nici prin gând nu mi-a trecut că ar putea fi un produs menit construcțiilor. Și ca să nu mor proastă, am zis să caută, să văd cu ce se „mănâncă” dinții de cupă. Și-am căutat și-am găsit firma DintiDeCupa.eu, că de, trebuia să mă informez. Și-am aflat că dinții aceștia de cupă sunt de mai multe feluri și da, exact cum bănuiam, sunt parte din industria construcțiilor.

dintidecupabaer

Firma care comercializează acești dinți de cupă oferă:

–         Dinți de cupă – MTG Steels;

–          Dinți de cupă – Kingmet;

–          Dinți de cupă – Promet;

–          Dinți de cupă – RipMet;

–          Dinți de cupă – StarMet;

–          Dinți de cupă – Buldo MTG;

–          Portadinți;

–          Siguranțe Opritori.

Dinții de cupă MTG Steels sunt efortul constant al Metalogenia pentru inovare și au o lungă tradiție în producerea oțelurilor de înaltă calitate și aportul unor experți internaționali, care au făcut posibilă crearea oțelurilor MTG Steels. Aceste oțeluri îmbunătățesc considerabil calitatea dinților și a portadinților fabricați de MTG, proporționând durata medie mare de utilizare și mai puține rupturi ale acestora.

Dinții de cupă KingMet fac parte dintr-un sistem care lucrează fără a se rupe, deoarece sistemul lor este robust și rezistent.

Dinții de cupă Promet au o durată mărită de utilizare. Protectoarele lor laterale sunt reversibile, permițând schimbarea poziției acestora când se consideră necesar, mărind considerabil durata de utilizare a acestora. Acești dinți protejează cupa și mărește durata de utilizare a acesteia. Reduce riscul de expunere a cupei la impact și abraziune, mărind considerabil durata de utilizare a acesteia. De asemenea oferă mai multă siguranță și timp redus la schimbare. MTG Systems ProMet încorporează și el sistemul de fixare MTGtwist.

Dinții de cupă Ripmet au o excelentă rezistență la aplicațiile externe. Formând îmbinări între cele două elemente dinte-portadinte, face ca suprafața de contact dintre acestea să fie mai mare pentru o repartizare mai bună a forțelor, mărind considerabil viața utilă a sistemului. Această stabilitate a sistemului minimizează riscul de rupere chiar și în condiții extreme.

Dinții de cupă StarMet au un sistem de cuplare dinte-portadinte ce permite îmbunătățirea productivității utilajelor tip excavator cu greutăți cuprinse între 60 până la 400 de tone masă proprie și a încărcătoarelor frontale de la 70 la 350 de tone.

Dinții de cupă Buldo MTG au protector lateral universal. Protejează cupa și mărește durata de utilizare a acesteia, reduce expunerea cupei la impact și abraziune în zonele în care se aplică, mărind durata de utilizare a acesteia.

Și uite așa am aflat și eu ce sunt aceia dinții de cupă și nici nu m-aș fi gândit că sunt de mai multe feluri, atât de atent realizate și structurate. Complicat pentru o minte de blondă cum am eu.  Dar pentru firmele de construcții, acest articol are mare preț informațional.

Și dacă stau bine să mă gândesc, am văzut și eu în viața mea dinți de cupă. Mulți ani, strada pe care am locuit eu a fost într-o continuă reparație. Îmi amintesc că excavatorul, cu dinții săi proeminenți de cupă, mușca din asfalt ca din brânză, și tare înfiorător mi se mai părea. Luni întregi excavatorul a străjuit strada plină de cratere imense. Știu că schimbau țevile, dar parcă prea mult a durat. În fine, important este că am aflat și eu ce sunt dinții de cupă.  🙂

dintidecupa

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dinți de cupă pentru excavatoare fioroase

  1. Pingback: Denumiri specifice. Dinti de cupa. | S-o ardem studenteste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s