Ai încredere în tine?

www.succesdublu.ro

         Eleonor Roosevelt spunea: „Nimeni nu te poate face să te simți inferior fără permisiunea ta.”
         Dar oare câți suntem conștienți de acest lucru?! Mulți dintre noi ne supărăm, ne necăjim și ne simțim jigniți la orice fel de aluzie și vorbă aruncată de oameni diverși… Dar în realitate nici n-ar trebui să băgăm în seamă astfel de vorbe răutăcioase. Noi trebuie să fim perfect conștienți de calitățile noastre, de defectele, dar și de capacitățile pe care știm că le avem înăuntrul nostru. Inferioritatea vine din noi, cu cât avem mai multă încredere în noi, cu atât vom fi mai puțin afectați de vorbele și aluziile din jur.
        Probabil mulți mă consideră infatuată, nesimțită sau cu nasul pe sus… însă eu nu dau crezare și nici ascultare celor care vor să mă rănească, nu mă las nici afectată și nici umilită de primul om care încearcă să mă jignească. Eu îmi cunosc foarte bine puterea, inteligența, capacitatea, talentul și motivele pentru care acționez într-un anumit fel. Pe scurt am încredere în mine și știu cât valorez. Ascult criticile constructive, lansate cu bun simț, astfel devin și mai bună; dar cine vrea să mă rănească fățiș și voit, nu vor reuși. Las să treacă pe lângă mine toate vorbele usturate.
        Nimeni nu are voie să te rănescă atâta timp cât nu te cunoaște, iar dintre cei care te cunosc și totuși te rănesc, înseamnă că nu îți sunt prieteni și nu te iubesc și mai de grabă se comportă ca niște invidioși care vor să te elimine din calea lor. Succesul nu este la îndemâna oricui, succesul se câștigă prin muncă, dăruire, talent, devotament și perseverență… cei care apelează la tertipuri nu vor cunoaște reușita decât pentru puțin timp.
        Să ai încredere în tine și în forțele tale este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine. Cu cât te cunoști mai bine și știi de ce anume ești în stare, cu atât ești mai puternic, mai greu de umilit, dar și mai greu de înlăturat. Să te superi în secret, să te desconsideri și să crezi că nu ești bun de nimic, nu vei face decât să te transformi dintr-un om cu potențial, într-un posibil ratat. Viața e o luptă pentru cei puternici, încrederea în sine mută munții din loc și aduce liniște sufletească, pace, împăcare cu sine și bucurii. Având încredere în tine poți reuși orice și vei obține o viață sigură plină de avantaje și bucurii.
       Nu te lăsa doborât de vorbe răutăcioase, nu te lăsa umilit, demonstrează-le că tu ești mai valoros decât ar putea ei să fie vreodată! Poți!
Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s