Jocurile Foamei de Suzanne Collins

0

      Dragi adolescenți senzaționali, pentru astăzi vreau să vă fac o recomandare foarte faină. Tocmai am început să citesc cartea Jocurile Foamei de Suzanne Collins și sincer, nu mai am răbdare să citesc toată trilogia ca să vă pot scrie recenzia, vreau să vă conving de-acum. Vă invit să o citiți, o să vă placă nespus de mult, o găsiți în librăriile online, dar și pe scribd, gratuită, pentru cine are tabletă. Care este acțiunea cărții?! Ei bine acțiunea se plasează undevă într-un viitor apocaliptic; mai multe catastrofe naturale au obligat pământul să se reașeze, și astfel lumea este și ea obligată să se adapteze și să revină la origini. Oamenii sunt nevoiți să vâneze ca să mănânce și să muncească pe rupte pentru noua putere instaurată. Ruinele Americii de Nord se numesc astăzi Panem, Districtul 12, unul din cele mai sărace districte care se ocupă în special cu mineritul. Capitoliul este cel care are drept suprem asupra celor 12 teritorii rămase, cele 12 Districte. Cândva fuseseră 13 districte, însă Districtul 13 a avut îndrăzneala să se revolte, să-și ceară drepturile și să se împotrivească legilor impuse de Capitoliu. Au fost rași de pe fața pământului cu niște arme nucleare necruțătoare.

         Atunci s-au înființat Jocurile Foamei, un concurs sadic și sângeros, în care doisprezece adolescenți cu vârste cuprinse între 12 ani și 18 ani, sunt aruncați în sălbăticie și obligați să se omoare între ei. O luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie ca pe o acțiune de mare onoare. Capitoliul nu urmărește decât să arate cine este mâna de fier a lumii, faptul că el are drept de moarte și de viață asupra tuturor și nimeni nu se poate împotrivi voinței Capitoliului. Indiferent că sunt adolescenți de viță nobilă, săraci, nepregătiți fizic sau prea mici, fiecare district este obligat să trimită câte o fată și un băiat. Tinerii sunt aleși prin tragere la sorți, iar sorții sunt potrivnici celor săraci. Cei care vor o rație în plus de mâncare își pun numele de mai multe ori în urnă. Astfel încât, un copil de 12 ani, deși în mod normal numele lui ar trebui să se regăsească numai o dată, poate fi și de câte 24 de ori, în funcție de nevoile familie.

        Din Districtul 12, renumitul Panem, pleacă în luptă Katniss, o tânără de numai 16 ani, orfană de tată, cu o surioară mai mică de numai 12 ani și o mamă tristă și apatică. Inițial fusese extrasă sora mai mică, însă ea, fără să stea pe gânduri a ales să îi ia locul. Katniss este atletică, curajoasă și un vânător înnăscut. De mică a fost familiarizată cu armele de vânătoare, cu lupta pentru supraviețuire și cu condițiile grele de viață, în general. Katniss este cea care hrănește familia, cea care se ocupă de bunăstarea ei, la numai 16 ani. Dintre toți cei 24 de adolescenți, doar unul singur se va întoarce acasă teafăr și bogat. Cine va câștiga Jocurile Foamei?! Mai mult ca sigur Katniss din Panem.

      Este o carte extrem de emoționantă, foarte dinamică, plină de acțiune; o carte pe care nu o poți lăsa din mână. Chiar o citesc pe nerăsuflate. V-o recomand din suflet, sunt sigură că o să vă placă!

Acest articol a fost publicat în Carti / Recenzii și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Jocurile Foamei de Suzanne Collins

  1. Nu stiu ce m-a impiedicat sa citesc aceasta seriei pana acum. Cred ca toata aceasta popularitate a ei. Dar, imi propun ca anul viitor sa fac rost de ea si sa o rasfoiesc 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s