Adolescenții Senzaționali petrec Crăciunul cu familia

romanialapas.ro

        Îți mai amintești de anii copilăriei tale? Nu au trecut mulți ani de-atunci, căci ești adolescent abia, și chiar dacă vremea adolescenței a apus și ea deja, încă ai sufletul tânăr, știu asta dragă cititorule. Cu toate acestea, știind că printre cititorii mei sunt și mulți care nu mai sunt adolescenți, dedic acest articol în mod special tinerilor. Pentru că vreau să îi rog să fie mai buni și să-și îndrepte atenția către familie. Anii zboară, se vor duce cât ai clipi, iar momentele petrecute în sânul familiei vor fi greu de recuperat. Știu că sunteți la vârsta în care aveți nevoie de independență și de libertate, mai mult ca sigur vreți să petreceți sărbătorile alături de prieteni. Dar Crăciunul înseamnă în primul rând familie, dragoste părintească, căldura bunicilor, daruri venite din suflet și amintiri de neuitat.
       La vremea asta părinții se dau peste cap să vă facă cele mai frumoase cadouri, care să vă bucure și care să vă dea de înțeles cât de iubiți sunteți. Așa că vă instig să lăsați la o parte nerăbdarea și să oferiți mai multă atenției părinților. Mamei, cea care robotește câte trei zile pentru ca masa de Crăciun să fie îmbelșugată, tatălui care muncește ca un rob pentru ca întreaga familie să nu ducă lipsă de nimic; și tu, fiul sau fiica lor, să ai sub brad cel mai frumos cadou. Prietenii ni-i alegem noi, sunt buni sau nebuni, vin și pleacă din viața noastră; însă familia este un dar de la Dumnezeu, un dar pentru care trebuie să mulțumim în fiecare zi divinității.
       Eu am crescut prea mult, mă îndrept cu pași grăbiți spre a doua tinerețe, adolescența mea a apus de mult și nici farmecul sărbătorilor nu mai este ca în copilărie. Aș da orice pe lumea asta ca bunicul meu să mai fie printre noi, să mai pot petrece cu el încă un Crăciun, căci el era omul cu tradiția, el era spiritul Crăciunului, el făcea ca totul să pară mai frumos. Aveți și voi părinți și bunici, așa că n-ar strica să petreceți prima zi de Crăciun alături de ei. Oferiți-le tandrețe și afecțiune, oferiți-le timp, căci timpul este cel mai de preț dar. Aveți vreme destulă să vă distrați cu prietenii a doua zi de Crăciun, de Revelion… nu risipiți Crăciunul gândiți-vă la familie și stați acasă, ce bucurie nemărginită le veți face.
      Și din puținul tău, ia-le mamei și bunicii câte o floare, tatălui și bunuicului dă-le câte o îmbrățișare și îi vei face fericiți. Încercați să întreprindeți acțiuni împreună, să o ajutați pe mama la bucătărie, să împodobiți bradul cu tatăl, să aranjați casa cu toții, căci acesta este Spiritul Crăciunului, familia adunată la un loc, săvârșind lucruri ca și cum ar fi o singură ființă.
       Am încredere că voi, adolescenți senzaționali ce sunteți, veți încerca să acordați mai multă atenție familie și împreună să sărbătoriți Crăciunul, așa cum o făceați pe vremea când erați niște copilași micuți, sinceri și alintați. Nu uitați, încă sunteți centrul universului pentru părinții voștri. 
Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Adolescenții Senzaționali petrec Crăciunul cu familia

  1. Sorin Cristian zice:

    Chiar e un sentiment placut si pentru adolescent si pentru familia lui. Cam asa ma simt eu in perioada asta:
    http://codulluisorin.wordpress.com/2013/12/08/amitiri/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s