Homosexualitatea la adolescenți

          Acest articol se adresează cu precădere adolescenților și adulților heterosexuali pentru a înțelege mult mai bine termenul de homoseaxualitate. Homosexualitatea încă este tratată ca fiind un subiect tabu, deși această orientare sexuală a existat de când lumea și pământul. De fapt din evul mediu avem numeroase mărturii care ne dezvăluie faptul că homosexualitatea era practicată de numeroși oameni, atât de femei cât și de bărbați, deși pe vremea aceea marea majoritate erau bisexuali. Etimologia cuvântul este oarecum neobișnuită, prefixul grecesc „homo” care înseamnă „același” și radicalul latin „sexualis” care înseamnă „sex”. Așadar cuvântul homosexual înseamnă „cel ce iubește pe cel de același sex”. Spuneam mai sus de oamenii evului mediu că erau bisexuali, ei obișnuiau să întrețină relații sexuale atât cu bărbații cât și cu femeile.

        Cea mai importantă informație despre homosexualitate este aceea că homosexualitatea nu este o boală, nu este o afecțiune, nu este o anomalie și nu este o particularitate a ciudățeniei. Deși Dumnezeu ne-a lăsat pe pământ pentru ca noi să ne înmulțim și să ne unim ca bărbat și femeie, homosexualitatea însăși contrazice această dogmă religioasă. Uneori te naști gay, alteori devii gay, însă cei mai mulți adolescenți care descoperă că sunt homosexuali realizează că așa sunt din naștere și că nu ar fi un comportament dobândit. Uneori tinerii sunt marcați în copilărie de diverse întâmplări, un viol, un abuz, un mediu abuziv și violent; aceste întâmplări fac ca viitorul adolescent să fie scârbit de persoanele opuse sexului său. Astfel uneori o fată care a avut un tată cu probleme, violent, poate alcoolic, ea poate să dezvolte un dezgust imens față de toți bărbații și ea se va apropia de fetele asemenea ei, dezvoltând cu timpul sentimente de iubire. Dar nu este literă de lege ca cineva abuzat sau traumatizat în copilărie să devină gay în adolescență sau la maturitate. Uneori așa se naște, se întâmplă ca pur și simplu să se simtă atras de persoane de același sex. Unii în schimb se nasc suflete de băieți în trupuri de fete sau suflete de fete în trupuri de băieți. Cert este că oricare ar fi motivul pentru care un adolescent este gay, noi oamenii de rând, heterosexualii nu ar trebui să îi evităm, să îi jignim, să îi stigmatizăm sau să îi blamăm. În primul rând sunt oameni ca și noi, oameni cu calități și defecte, oameni și atât. Preferințele sexuale ale cuiva nu ar trebui să ne privească, este problema fiecăruia cu cine vrea să se iubească.

 Gay_couple

           Mulți dintre noi privim homosexualitatea ca pe ceva pur sexual, ei bine nu este chiar așa, în esența această orientare este mai mult de natură afectivă, gay-i tind să empatizeze mai mult cu persoane de același sex, simt acea afecțiune nestăvilită pentru persoane de același sex. A fi homosexual nu presupune doar să întreții relații sexuale cu un om de același sex cu tine, ci să îl iubești, să îți vezi viitorul cu persoana respectivă. Adolescenții homosexuali au o viață grea, adolescența lor este cea mai dificilă perioadă. Perioadă în care își conștientizează sexualitatea și în interiorul său se dă o luptă imensă, cu el ca ființă sexuală și cu el ca ființă socială. Orice adolescent care conștientizează că este gay în primul rând se teme că lumea va afla, foarte puțini își mărturisesc orientarea în tinerețe; le este foarte teamă că își vor dezamăgi părinții, familia și prietenii; se tem că vor fi respinși sau arătați cu degetul; se tem de tot și asta le ocupă întregul suflet, întristându-i și închistându-i. Homosexualii în adolescență sunt introvertiți, închiși, timizi, se dă o luptă în interiorul lor, o luptă care îi va măcina până ce își vor lua inima în dinți și vor mărturisi ceea ce sunt. Ideea este că dacă noi nu am fi atât de reticenți, ei nu ar mai suferi atât, nu s-ar mai teme și ar învăța să își asume acest lucru. Homosexualii nu se îmbracă neapărat în femei, nu sunt neapărat travestiți, nu sunt musai feminizați. Iar lesbienile nu se îmbracă neapărat ca bărbații și nu adoptă neapărat gesturi de bărbați. Unii gay sunt oameni perfect normali pe care nu i-ai deosebi cu nimic de alții. Doar cei mai excentrici dintre ei voi ieși în evidență prin preferința lor sexuală. Adolescenții gay trebuiesc acceptați, înțeleși și ajutați, le este lor de ajuns de greu, se simt ei îndeajuns de diferiți, ca să îi mai lovim și noi cu vorbe grele.

         Iată câteva mituri despre gay:

 • Homosexualii nu încearcă să își seducă prietenii de același sex. Dacă ai un prieten gay nu te mai teme că îți va face avansuri, nu o va face niciodată. Cunosc limita între prietenie și relație amoroasă. Dacă tu nu îi dai motive să creadă că și tu ești gay și că ești îndrăgostit de el, atunci nu va atenta la pudoarea ta niciodată;
 • Homosexualii nu corup heterosexualii. Niciodată un homosexual nu va încerca să seducă un hetorosexual, el știe că numai cei asemenea lui pot fi statornici într-o realție gay. Și ei privesc relațiile amoroase ca pe niște relații de lungă durată. Ceea ce nu poți aștepta de la un heterosexual care este sedus de un homosexual. Da, poate că îl va seduce, poate că vor avea relații intime, dar mai devreme sau mai târziu heterosexualul se va trezi plictisit sau va simți că acea relație nu este ceea ce își dorește.
 • Homosexualii nu sunt perverși. Nu este musai ca un homosexual să fie pervers, manifestările sale sexuale sunt la fel de firești ca cele dintre un bărbat și o femeie, afecțiunea sa este aceeași, tandrețea este aceeași. Așa cum heterosexualii au fantezii, la fel au și homosexualii, așa că o fantezie nu te face pervers. Nu confundați homosexualitatea cu sadomasochismul, nu este tot una.
 • Homosexualii nu corup copii. Nu confundați homosexualitatea cu pedofilia. Sigur că există și homosexuali care au abuzat copii, dar nu este regulă. De obicei homosexualii privesc copii ca pe niște copii, ca pe un dar divin și nu i-ar face să sufere cu niciun chip. Tocmai pentru că ei nu pot avea copii, homosexualii prețuiesc copii cu sfințenie;
 • Homosexualitatea nu este o fază a vieții. Poate că unii încearcă să se convingă că este doar o fază, se căsătoresc, își fac o familie, dar în sinea lor rămân neterminați, incompleți și vor rămâne veșnic neîmpliniți. O fază este pentru un heterosexual care vrea să încerce această experiență doar de curiozitate… dar pentru un gay, homosexualitatea nu este niciodată un moment din viață, este ceva cu care s-a născut și cu care probabil o să moară;
 • Homosexualitatea nu este un comportament, mai ales un comportament infantil. Homosexualitatea este o parte din omul respectiv, o parte din ceea ce este, o parte solidă din propria sa ființă.

         Homosexualii fac parte din societatea noastră, trăiesc printre noi, sunt oameni ca noi și trebuie să le oferim același respect pe care i-l arătăm oricărui om. Obișnuim să respingem multe în viață, oamenii cu handicap, minoritățile rasiale, homosexualii, oamenii plinuți sau prea slabi, scunzii sau înalții, respingem pe toți și pe toate din neștiință sau din cauza faptului că nu sunt ca noi. Cert este că dacă pretindem la titulatura de ființe raționale și afective, atunci nu ar trebui să mai respingem pe nimeni. Să nu respingem, să nu jignim, să nu lovim nici homosexualii, nici bisexualii, nici minoritățile rasiale, cu atât mai puțin oamenii cu handicap. Să fii om înseamnă în primul rând toleranță și bun simț!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Homosexualitatea la adolescenți

 1. Melania L zice:

  Din punctul de vedere a lui Dumnezeu, homosexualitatea este păcat. Biblia spune acest lucru. Unul dintre motivele pentru care Sodoma și Gomora au fost distruse de Dumnezeu, a fost acela că oamenii practicau homosexualitatea. Dumnezeu a creat la început femeia și bărbatul, dar din cauza păcatului ce a pătruns în lume, oamenii au cedat tentațiilor lui. Diavolul își bate joc de trupul oamenilor care ar trebui să fie trupul Duhului Sfânt aici pe pământ. Homosexualitatea este o scârboșenie, un păcat pentru care cei ce il practica vor avea ca și consecință Iadul.
  Oameni buni, să nu le spunem lucrurilor acestora ca și bune, ci să luptăm pe genunchi pentru ca omenirea să se trezească. Cu respect, Melania

  • Alina Litere zice:

   Cu acelasi respect iti spun ca nu sunt de acord cu tine. Stiu ce spune Biblia si respect dogmele bisericesti… dar nici nu-i putem pune la zid si judeca…

   • Melania L zice:

    Nu trebuie incurajat pacatul, ci trebuie spuse lucrurilor pe nume. Daca o persoana violeaza sau comite adulter, stim ca nu procedeaza corect. Nu opunem la zid, nu trebuie judecata, ci in schimb o ajutam sa inteleaga ca a gresit cumplit, ca a savarsit un pacat. Daca se pocaieste de aceste fapte rele, primeste indurare de la Dumnezeu, si cursul vietii ei se schimba in bine.
    Asa cum hotia, minciuna, adulterul este pacat, la fel Dumnezeu ne spune ca homosexualitatea sau lesbianismul este pacat.
    Societatea de azi, sfideaza principiile lui Dumnezeu. Nu te poti astepta in felul acesta la familii sanatoase, cu copii sanatosi, daca cel mai pretios cuvant venit de SUS este ignorat.
    Trebuie sa ne trezim si sa spunem lucrurilor pe nume, nu pentru a judeca pe cineva, ci pentru a le salva viata.
    Iarta-ma, ca nu am reusit sa scriu cu caractere romanesti.
    O seara minunata. 🙂

   • Alina Litere zice:

    Nu-i nicio problema ca nu poti scrie cu diacritice 🙂

  • Sophie zice:

   Draga Melania, iti inteleg iubirea fata de Dumnezeu, dar eu, ca ateu si bisexuala, am studiat Biblia si nu mentioneaza nici pedepsirea cu moartea, nici aruncarea in Iad a unui gay. S-a dovedit ca homosexualitatea nu e o boala, ci o reactie afectiva si hormonala . Dumnezeu acum nu o sa vina sa spuna ca eu sunt de vina ca hormonii mei fac ce vor. Homosexualii si lesbienele nu sunt teroristi, sa stii. As vrea totusi sa-mi explici de ce vrei sa-ti persecuti aproapele si sa-l inlaturi, desi pe tine nu te afecteaza cu nimic prezenta lui. Daca te-am jignit intr-un fel, imi cer scuze.

   • Melania L zice:

    Sophie, Dumnezeu nu se joacă cu principiile Lui. La început El a creat bărbatul și femeia, i-a pus împreună pentru a forma o familie. Planul lui Dumnezeu nu a fost ca bărbații să întrețină relații sexuale cu cei de același sex și nici femeile între ele.
    Sunt scârboșenii, urâciuni pentru care vor răspunde în fața lui Dumnezeu, țoți acei ce practică aceste lucru.
    Exista un dușman al omului si acela e satana. El e tatal minciunii.
    Le sopteste oamenilor ca ceea ce fac ei, e în regula.
    E alegerea omului de cine ascultă. Dumnezeu de fapt a creat omul nu pentru a-l distruge, însă omul prin neascultarea de legile Lui se distruge singur, se îndreaptă înspre acel loc care se cheamă iad.
    Sophie, dacă ne pasă de cel de lângă noi, trebuie să îii spunem adevărul si nu sa acoperim păcatul si unul dintre aceste păcate este tocmai homosexualitea.
    Omul acela se poate schimba prin puterea duhului lui Dumnezeu și va putea trăi apoi o viața care să îl glorifice pe Dumnezeu.
    Mai jos sunt câteva versete din Biblie care vorbesc despre homosexualitate:

    Romani 1:24-28

    „De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.”

    Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune. Leviticul 18:22

    Caci Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt. (Rom.14:17)

    Caci Împaratia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere. (1Cor.4:20)

    Nu stiti ca cei nedrepti nu vor moșteni Împărația nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, (1Cor.6:9)

    nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici răpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. (1Cor.6:10)
    Sophie, Dumnezeu vrea să il cunoști pentru ca te-a creat pentru El. E un Tată bun ce te așteaptă sa te întorci la El.
    Însă El este si un foc mistuitor!..El este curat…este neprihănit!…și neprihănirea cu mizeria nicidecum nu vor putea sta împreună.
    Te pup. Și nu cred ca mai supărat în vreun fel cu mesajul tău. Ștai liniștită.
    🙂

 2. Blueberry zice:

  A fi homosexual nu inseamna ca iti place PUR SI SIMPLU de o persoana de acelasi sex. Exista o explicatie absolut simpla: ambele sexe produc doi hormoni: Foliculina si Testosteron. Cantitatea de Foliculina, in cazul barbatilor carora le plac alti barbati, este mai mare. In cazul femeilor care sunt atrase de persoane de acelasi sex, Testosteronul este in cantitate mai mare. In cazul bisexualilor, cantitatea de hormoni produsa variaza. Concluzionand, nu e vina individului ca e homosexual sau bisexual. Normalitatea din acest punct de vedere nu exista. Ca e impusa de marea majoritate, asta este altceva.
  Toate cele bune!

 3. LOST. zice:

  Sincer, n-am citit biblia, nici n-o voi citi, dar daca considerati homosexualitatea un pacat puteti la fel de bine sa va aruncati de pe o stanca si sa va dati foc. Omu are o viata, mi se pare drept ca sa o traiasca, gay, bi, lesbi sau oricum ar dori el, nu sa ii fie frica de „draci” sau „iad”. Sa fim seriosi, nimeni nu s-a intors din rai sa ne zica ca trebuie sa facem asa cum scrie in biblie ca altfel ne trasneste fulgeru. E o carte ca orice alta care, si sincer, vad o mai mare valoare in multe alte carti. Chiar si articolul de mai sus are mai multa valoare decat are biblia in fata mea.
  Jos palarioara celor care au curajul sa fie „diferiti” si sa gandeasca cu propriul cap.

 4. Cosmin zice:

  Si eu sunt gay si ateu si in plus stiu biblia dar un gay e ca un hetero doar ca nu iubeste o femeie. Si in plus sunt multi gay care fac lucruri foarte bune. Eu nu as crede ca un asa zis dzeu ar arunca gay ce au facut fapte bune in iad. Asta ar insemna ca puscariasii ar fi in rai. Melania oare tu in ce lume traiesti. Nu pot sa cred cat de impotriva esti. Eu nu am nimic cu tn cum nimenea nu are asa ca lasa-ne in pace. ..

 5. Sergiu Petre zice:

  Si eu sunt gay si am 12 ani. Daca eu mor maine dumnezeu osa ma arunce in iad pentru cea ce simt ?MelaniaL ? Sincer daca tu crezi ca sunt o scarbosenie. Ok. Eu cred acelas lucru despre tine ! Si eu sunt crestin, si cred in dumnezeu. Dar nu inseamna ca trebuie sa cred in biblie, sau in tine. Tu judeci. Dumnezeu ne ajuta nu ne judeca. Si puna la urma ce p..a mea comentezi tu daca ne crezi scarbosenii ? Sa iti fie rusine ! Sper ca te-am jicnit 😙

 6. Dani zice:

  Homosexualitatea ii un pacat care va fi petepsit cu moartea… nu.i nimic normal is niste duhuri necurate.In biblie se gaseste pacatul acesta in Sodoma si Gomora… Dumnezeu a nimicit cetatiile alea din cauza homosexualitatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s