SilverZone.ro face diferența în arta bijuteriilor

   bijuterii-handmade2       

             Mă durea capul îngrozitor… mă aflam într-o cameră întunecată, străină, pe o saltea deloc confortabilă… mă simțeam sfârșită și buimacă. M-am ridicat și pe bâjbâite am reușit să dau de o ușă încuiată, am început să bat frenetic pentru că era încuiată. Deodată se aprinse lumina. Mă aflam într-o cameră cum văzusem în filmele americane, era ceva de genul unei încăperi plină cu cutii de valori și în mijloc o masă ticsită cu bijuterii din argint. Mă întrebam de ce bijuterii argint?! Bijuteriile erau frumos așezate pe masă, în cufere deschise, pe categorii din ce îmi dădeam eu seamă. Mă întrebam ce caut eu acolo, Fusesem răpită?! Dar de ce?! Ce căutam într-o cameră plină ochi cu bijuterii. Băteam în ușă dar nimeni nu îmi răspundea. Pe masă era un bilețel scris la calculator: N-are rost să faci gălăgie, aici vei sta 3 zile. Nu o să ți se întâmplă nimic rău. Totul este o lecție pe care sper că o vei învăța. Caută și poate vei găsi cheia ușii. Dacă o găsești ești liberă să pleci”.

 bratara-memorie-cristal-negru-M

         Am început să cotrobăi prin locurile cele mai evidente, însă nimic altceva decât bijuterii. Lângă ușă pe un scaun se aflau o sticlă de apă minerală și ceva de mâncare. Îmi era sete, am băut apa pe nerăsuflate și m-am așezat la loc pe saltea. Mă hotărâsem ca trei zile să nu fac nimic, să stau și să aștept să fiu eliberată. Nu știu de ce, dar nu mă temeam. La un moment dat m-am plictisit de atâta stat și am început să caut prin toate cutiile, sertarele și compartimentele cutiilor de valori. Peste tot erau numai bijuterii, din argint, placate cu aur, bijuterii handmade, bijuterii cu pietre semiprețioase de tot felul. Brățări, inele, coliere, seturi, lanțuri, broșe, pandantive, mărțișoare, bijuterii pentru mirese, cu perle, cu cristale… toate marca SilverZone.ro. Pe toate cutiile era scris SilverZone, frumos, cu roșu și gri, aveau un logo foarte elegant. Erau frumoase la prima vedere, dar faptul că eram captivă nu îmi dădea voie să le acord mai multă atenție. În scurt timp am observat că nu mai aveam bijuteriile din aur pe care le purtasem în acea zi, lanțul, cele 3 brățări, cele 4 perechi de cercei, cele 7 inele, brățara de la picior, nu mai aveam nimic, doar hainele după mine. Mă gândeam că fusesem jefuită, cele 35 de grame de aur valorau ceva, însă răpirea și jefuirea nu păreau să facă pereche.

 set-spirala-argint-marcasite-perla-M

            Stăteam în pat letargică și mă gândeam, de ce eu, cu ce greșisem, ce lecție aveam să învăț, ce legătură aveau aceste bijuterii din argint cu mine?! Eu nu purtasem niciodată argint, nici bijuterii handmade, nici gablonzuri, purtasem numai aur galben și alb. Atunci mi-am dat seama că în urmă cu ceva timp îmi batjocorisem o amică din cauza bijuteriilor ei. Ei îi plăcea argintul, de fiecare dată mă surprindea cu alte și alte bijuterii frumoase, dar ieftine. Disprețuiam orice altă bijuterie ce nu era dintr-un metal prețios. Eu aprecia mult mai mult modelul, detaliile de finețe, execuția lor și nu neapărat metalul. Purta bijuterii cu tot felul de pietre semiprețioase pe care ea le considera norocoase. De la ea am învățat că aceste pietre semiprețioase ne echilibrează aura, ne protejează, ne ajută să fim sănătoși, calmi, iubitori și tocmai aceste pietre semiprețioase atrăgeau lucrurile bune din viața ei. Ea era mereu fericită, veselă, radia și era înconjurată numai de oameni buni. În schimb eu, eu eram veșnic îmbufnată și nemulțumită. Îi plăceau nespus bijuteriile handmade, aprecia extrem de mult munca pe care maeștrii bijutieri o depuneau la realizarea unei bijuterii. Eu o priveam ca pe o ciudată, când defapt eu eram cea închistată, cea încuiată în propriile idei înguste. A încercat în fel și chip să mă facă să înțeleg aceste idei despre pietrele semiprețioase, îmi spunea că bijuteria este o artă și nu metalul contează, ci modelul și ceea ce bijuteria respectivă transmite. Eu la ale mele nici măcar nu aveam pietre, doar aur, că doar nu aveam să plătesc o piatră semiprețioasă la prețul unui gram de aur. Habar nu aveam cât greșeam. Dar acum începeam să înțeleg. Eram la fel de banală ca aurul pe care îl purtam, la fel de ștearsă și de comună.

 inel-argint-floare-marcasite-pietre-rosii-M_PM

             Într-un colț al camerei era un șifonier, acolo erau tot felul de haine noi-nouțe, toate măsura mea. Erau rochii, pantaloni, fuste, cămăși, maiouri, tot felul de bluze și tot felul de încălțări. Mă întrebam de ce sunt hainele acelea acolo, atunci mi-am dat seama că hainele fuseseră puse pentru a le îmbrăca, pentru a mă schimba în tot felul de ținute. Ținute care s-ar fi potrivit perfect cu zeci de bijuterii. Am lăsat hainele pentru mai târziu și am început să studiez bijuteriile, toate erau înnobilate de pietre de o frumusețe rară, perle, onix, smarald, cristale, marcasite, turcoaz, chihlimbar, fel și fel de pietre de felurite culori. Unele le cunoșteam altele nu. Eram extrem de atrasă de pietrele roșii și negre… nu știu de ce, dar îmi plăceau. Modelele păreau de-a dreptul exclusiviste, unele aveau motive arabe, altele erau cu design italian, bijuteriile vintage erau de-a dreptul răpitoare, îmi plăceau tocmai pentru că aveau acel iz de vechi, deși ele erau perfect noi. În scurt timp am început să le probez, nu pe toate pentru că mi-ar fi luat o lună întreagă, ci pe acelea care îmi făceau cel mai mult cu ochiul. Am îmbrăcat o rochie elegantă și m-am accesorizat cum am considerat eu mai frumos, arătam chiar bine, păream mult mai frumoasă decât atunci când îmi puneam aur. Aveam personalitate, străluceam, păream rafinată și așa mă simțeam. Apoi m-am îmbrăcat sport, apoi casual și tot așa până am combinat și recombinat toate hainele cu tot felul de bijuterii, care mai de care mai desăvârșite.

 Bijuterii-din-argint-placat

             În cele trei zile am învățat să le iubesc, să le apreciez, să recunosc munca depusă pentru realizarea acelor bijuterii minunate, eram dispusă ca după ce aveam să fiu liberă să îmi cumpăr și eu bijuterii de la SilverZone, defapt eram hotărâtă. În acele zile le-am purtat tot timpul, nu le-am lăsat din mână și m-am bucurat de ele cât am putut de mult. Printre bijuterii erau și listele cu prețuri, foarte ieftine pentru cât erau de frumoase. Nici când nu văzusem atâtea și atâtea modele… multe piese de o diversitate extraordinară.

bratara-snur-rosu-bilute-argint-M_PM

           A treia zi, fix la ora la care mă trezisem eu apăru în ușa camerei și îmi zâmbi chiar prietena mea, cea care iubea atât de mult bijuteriile din argint și handmade. Mă luă în brațe, îmi înapoie bijuteriile și îmi spuse:

 pandantiv-argint-pietre-pretioase-M_PM

               Acum înțelegi de ce iubesc eu aceste bijuterii?! Acum le înțelegi valoarea inestimabilă?! Nici nu știi câte sfori a trebuit să trag ca să îți pot da această lecția. Frumusețea înseamnă mult mai mult decât un metal, arta bijuteriilor se măsoară în minuțiozitatea cu care au fost făcute. Și deși nu sunt din aur și sunt din argint, nicio bijuterie nu se oxidează, nu se curăță, pietrele sunt lipite cu multă precizie, nici nu știi câtă muncă presupun aceste bijuterii, mai ales cele handmade. Eu le iubesc pentru că sunt atât de personale, făcute cu multă atenție, cu multă dragoste pentru oameni, pentru femei și pentru bijuterii. SilverZone comercializează aceste bijuterii pentru femeile frumoase nu doar fizic, ci mai ales sufletește. Sunt bijuteriile femeilor adevărate, cu personalitate și bun gust. Să știi că valoarea noastră ca oameni nu crește în funcție de gramajul aurului pe care îl purtăm… suntem oameni, nu bunuri. Iar aceste bijuterii nu sunt fade cum pare aurul pe care îl porți, ci sunt strălucitoare și intime, oferă femeii acel plus de unicitate de care avem nevoie. Acum înțelegi?!

              Da, acum înțeleg și îți mulțumesc, dar altă dată să nu mă mai răpești, ai fost macabră, puteam să fac un atac de panică… cu toate acestea îți mulțumesc. Mă lași să iau și eu câteva bijuterii?

              Am fost tot timpul în spatele ușii, știam că ești puternică. Da, poți să iei ce vrei, le plătim la casă, ia-ți cu pietrele, pietrele ne îmbunătățesc viața spirituală.

 colier-argint-bila-cristal-rosu-M

           Această aventură se termină cu mine, eu, fata superficială m-am transformat într-o mare iubitoare a bijuteriilor din argint, placate cu aur și handmade. Acum le priveam ca pe o artă. Și am reușit să dezvolt o nouă obsesie… pietrele semiprețioase pe care le-am studiat până la epuizare pe internet. Am sfârșit prin a ști totul despre ele. Acum am zeci de bijuterii marca SilverZone și nu am de gând să mă opresc. Viața mea s-a schimbat în bine, sunt fericită și mândră de mine.

          Acum pot spune fără tăgadă că iubesc bijuteriile SilverZone… SilverZone face diferența în arta bijuteriilor.   

SilverZone.ro_

Acest articol a fost publicat în Concursuri și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la SilverZone.ro face diferența în arta bijuteriilor

  1. super exercitiu de imaginatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s