Citate despre prietenie

prietenie-1

„Prietenii adevăraţi sunt cei pe care poţi să-i suni la 4 dimineaţa.”

Marlene Dietrich

 

„Numai cei cu inimi mari pot fi prieteni adevăraţi. Cei răi şi laşi nu pot şti niciodată ce înseamnă prietenia adevărată.”

Charles Kingsley

 

„Un prieten adevărat te prinde de mână şi îţi atinge inima.”

Gabriel Garcia Marquez

 

„Diamantul prieteniei adevărate va străluci şi în palma necazului.”

Valeria Mahok

 

„Un prieten adevărat e mai preţios ca un înger.”

Nichita Stănescu

 

„Prietenul adevărat este acel care te sfătuieşte de bine, nu acel care îţi laudă nebuniile.”

Andre Malrux

 

„Prietenul adevărat iubeşte oricând, şi în nenorocire ajunge ca un frate.”

Biblia

 

„Dacă socoteşti prieten pe cineva în care nu ai aceeaşi încredere ca şi în tine însuţi, faci o mare greşeală şi nu cunoşti valoarea adevăratei prietenii.”

Seneca

 

„Singur fiind, îţi aparţii în întregime; cu un tovarăş nu-ţi vei aparţine decât pe jumătate; dar dacă îţi este un prieten adevărat, el este un alt tu însuţi.”

Leonardo Da Vinci

 

„Bunii prieteni au legături asemănătoare celor dintre fraţi. Trebuie să se ajute unii pe alţii. Când prietenii voştri trec prin greutăţi, se cuvine să îi ajutaţi. N-ar trebui ca în astfel de împrejurări cineva să rămână fără cei pe care îi consideră prieteni. Trebuie să ştii că cel care te ajută când ai necazuri îţi este un adevărat prieten. Şi este important să ai prieteni adevăraţi atunci când traversezi momente grele. Învaţă să devii prieten cu toată lumea, să îi consideri pe toţi prieteni şi să nu ai duşmani. Se cuvine să ştii că oamenii pot fi schimbaţi, până şi duşmanii îţi pot deveni prieteni. Un duşman, atunci când încerci să îl ajuţi, când vrei să îi faci un bine, îţi poate deveni un bun prieten. Nu poţi trăi în armonie dacă ai duşmani. Iată calea prin care poţi crea şi răspândi pace şi armonie în jurul tău. Încearcă să devii prieten cu toată lumea.”

Lin Kaiting

 

„Ajută-i pe cei săraci, fă-i pe oameni fericiţi, pe cât poţi; este singurul lucru care dăinuie, pentru că, atunci când soarta îţi va fi potrivnică, salvarea ta va veni de aici: este mult mai preţios un prieten adevărat decât un tezaur care zace undeva îngropat.”

Menandru

 

„Un prieten adevărat îţi ştie slăbiciunile, dar îţi arată calităţile, îţi simte temerile, dar îţi întăreşte credinţa, îţi cunoaşte îngrijorările, dar îţi eliberează spiritul, îţi recunoaşte defectele, dar îţi subliniază posibilităţile.”

William Arthur Wards

 

„Adevăraţii prieteni sunt aceia care se află alături de noi atunci când ni se întâmplă lucruri bune şi se bucură de victoriile noastre. Falşii prieteni apar în momentele grele, cu mutra plouată, „de solidaritate” cu noi, dar de fapt suferinţa noastră îi consolează pentru viaţa lor mizerabilă.”

Paulo Coelho

Acest articol a fost publicat în Citate pentru tineri și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Citate despre prietenie

  1. yjaramani zice:

    Incatat ca mai exista oameni care se intereseaza de termenul(prietenie),nu spun uitat ci ne-nteles,si uneori ignorat.VA MULTUMESC.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s